Thema 4 – Op wielen

Eva van der KammenGroep 3

Inmiddels zijn we alweer bezig met het vierde thema van Lijn 3: op wielen. We leren over voertuigen die op wielen rijden maar ook over de politie, de ambulance en de brandweer. Dit thema leren we de letters: w, g, eu, f en de au.

Binnen dit thema hebben we vorige week 2 bezoeken gehad in de klas. Eerst kwam op dinsdag de vader van Evi langs om ons te vertellen over zijn beroep als politieagent. We hebben allerlei voertuigen op wielen gezien die de politie heeft. De politiewagen en de politiemotor kenden we al maar wist je

dat de politie ook een takelwagen heeft? Aan het eind werden we ook even in de boeien geslagen!

Op vrijdag kwam de vader van Emmelie langs met prachtige auto; een heuse Alpine. Dit is sportauto die ontzettend hard kan rijden. Op het plein mocht dat natuurlijk niet maar we hebben de motor wel even kunnen horen. Ook hebben we de auto helemaal kunnen bekijken. De motor zit bij deze auto in het midden en de kofferbak zit voorin. Grappig dat dat zo anders is dan in een normale auto. Aan het eind mochten we ook even in de auto zitten. Dat zat best wel lekker!

Vaders; ontzettend bedankt voor jullie tijd en energie! Het was ontzettend leerzaam voor ons en we vonden het leuk om jullie in de klas te hebben.