Afsluiting eerste thema Lijn 3

Eva van der KammenGroep 3

De eerste weken van het schooljaar zitten er al weer op! Wat gaat het snel. Zelfs zo snel dat we al klaar zijn met het eerste thema van onze leesmethode Lijn 3. Het thema hebben afgesloten met een buitenles. Het zonnetje scheen al dus het was totaal geen straf voor ons om lekker buiten bezig te zijn met lezen.

De kinderen lazen eerst in hun rijtjesboek waarna ze met stoepkrijt de woorden uit hun rijtjesboek op het plein mochten schrijven. Het zandbakplein staat nu vol met woorden zoals: rik, daan, kraan, kaas en ren.

Hierna kregen de kinderen een eigen kaart met hierop woorden uit het thema. Deze waren ook her en der verstopt op het plein. Staat het gevonden woord op jouw kaart? Dan mag je hem afstrepen. Er werd druk gezocht, gelezen en gestreept!

We sloten buiten af met een tikspel. Ieder kind heeft een letter. Wanneer je getikt wordt, moet je op de zandbakrand gaan zitten. Kan je samen een woord maken met de letters? Dan ben je weer vrij.

In de klas hebben we de stickers van dit thema opgeplakt en de passende woorden erbij geschreven. Wat hebben we al veel nieuwe letters en woorden geleerd! Ons volgende thema is ‘de boom’. We leren onder andere de letters b, oo en m. We combineren dit thema met het seizoen herfst en binnenkort maken we een herfstwandeling in het bos.