facebook Da Costaschool Soest    twitter Da Costaschool Soest    parnassys ouderportaal    mail Da Costaschool Soest    website Da Costaschool Soest    login kws

Groep 7

Gynzy en Leskompas

We werken in de klas heel veel met Gynzy. Een superprogramma. Veel moeilijke dingen worden makkelijk als je de filmpjes ziet en oefeningen doet. Thuis kun je dit ook doen. zelf een account aanmaken met een bestaand e-mailadres en wachtwoord. Echt een aanrader!! www.gynzy.nl

We bebruiken ook vaak Leskompas. Deze site (portal) is ook goed bruikbaar voor het zoeken en vinden van onderwerpen die bijvoorbeeld bij het maken of leren van huiswerk voor een bepaald vak van pas komen. Kijk vooral eens op de site! www.leskompas.nl Gebruikersnaam en inlogcode mogen we niet op internet zetten, maar komt rustig even langs in de klas voor de gegevens ;)

Weektaak.com

We werken met weekschema's van Weektaak.com. Jullie krijgen allemaal een eigen schema. Sommige dingen doen we samen, andere dingen doe je zelfstandig. Wie snel klaar iets krijgt misschien iets meer, wie iets moeilijk vindt soms een beetje minder of juist extra uitleg. En als je alles van je schema gedaan hebt mag je aan je eigen project gaan werken of oefen je juist extra met iets waar je beter in wilt worden. Daar hoor je in de klas meer over.

Dat is voor iedereen anders. De een is goed in taal, de ander in tekenen, in geschiedenis of in rekenen of spelling. Dus voor iedereen is er een eigen schema met eigen werk. Niet eng, wel leuk én leerzaam. Je mag regelmatig zelf bepalen wat je eerst doet en wat daarna. Je leert verantwoordelijkheid nemen en (hopelijk) netjes en zorgvuldig werken. Hulp vragen en je zult ook regelmatig een ander even moeten helpen. Hoe harder en beter je werkt, hoe meer projecttijd je verdient. Ben je aardig voor een ander, dan wil die jou waarschijnlijk ook wel helpen als het lastig is.

Welkom bij groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7. In onze groep zitten 28 kinderen, 14 jongen en 14 meisjes. We hebben 1 meester Martijn en 2 juffen: op woensdag juf Wendy en op vrijdag juf Agnes. Op onze webpagina lees je nieuws, vind je het huiswerk en de activiteiten voor de komende weken, informatie en tips voor je huiswerk en de vakken op school en natuurlijk leuke foto's en verslagen. Veel plezier op onze pagina!

Hieronder het document met de informatie voor ouders en verzorgers. Mochten er voor u als ouder of verzorger nog vragen zijn, stapt u rustig even binnen!